Lohikeitto ja ruissämpylät

Lohikeitto ja ruissämpylät – kotiruokaa parhaimmillaan!

30.10.2006 9:25

Ainekset

  • <b>Lohikeitto:</b>

  • 400 g

    lohifileetä kuutioina

  • 4

    perunaa

  • 1-2

    porkkanaa

  • 1

    iso sipuli

  • 1

    palsternakka

  • 1,5 l

    kalalientä

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 tl

    fenkolinsiemeniä

  • 2

    laakerinlehteä

  • suolaa

  • pippureita

  • tilkka ruokaöljyä

  • hienonnettua tilliä

  • <b>Ruissämpylät:</b>

  • 5 dl

    maitoa

  • 6 dl

    ruisjauhoja

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    hiivaa

  • 3 rkl

    tummaa siirappia

  • 50 g

    voisulaa

  • 1 tl

    suolaa

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. <b>Lohikeitto:</b> Kuori ja paloittele kaikki juurekset, sipulit ja perunat. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää edelliset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi sekä kaikki mausteet. Keitä juurekset kypsiksi maustetussa liemessä ja lisää lopuksi lohikuutiot sekä kerma. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.

  2. <b>Ruissämpylät:</b> Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet, voisula ja jauhoja vähitellen hyvin taikinaa vaivaten. Kun taikina irtoaa käsistä, ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liki kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 30 minuuttia liinan alla. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 220 asteessa 10-15 minuuttia. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit