Reseptit

Makkarakeittoa ja kardemummapannaria

Makkarakeitto ja kardemummapannari taltuttavat suuremmankin nälän.

Ainekset

Makkarakeitto:
4
chorizo-tuoremakkaraa
1
bataatti
1
paprika
2
sipulia
1,5 l
lihalientä
maustepippuria
1
punainen chili hienonnettuna
suolaa
Kardemummapannari:
8 dl
maitoa
5 dl
vehnäjauhoja
1-2 tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
3
kananmunaa
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
voita voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Makkarakeitto:
    Kuori bataatti sekä sipuli ja leikkaa ne paprikan kanssa paloiksi. Leikkaa myös makkara paloiksi. Ruskista makkarapalat. Lisää vihannekset joukkoon ja kuullota hetki. Lisää mausteet.

    Kaada lihaliemi kattilaan, keihauta ja anna hautua kypsäksi 20-30 minuutin ajan miedolla lämmöllä.

  2. Kardemummapannukakku:
    Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään ja kaada maito sekä munat joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

    Kaada se voideltuun uunipannuun tai -vuokaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Tarjoile sitrusvaahdon ja hillon kera.

Kommentit

    Näytä lisää