Pizzaa kahdella tavalla

Ainekset

Perinteinen pizzapohja:
1 dl
vettä
1 tl
kuivahiivaa
1 tl
sokeria
2,5 dl
durum-vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 dl
oliiviöljyä
Perunapizza:
pizzapohja kaulittuna pellille
3-4
perunaa
2
punasipulia
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia
mustapippurirouhetta
Rieska-pizza:
4
pyöreää Lapin rieskaa
1 dl
punaista pestoa
200 g
ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
200 g
vuohenjuustoa
oliiviöljyä
koristele tuoreilla yrteillä

Valmistusohjeet

  1. Perinteinen pizzapohja:
    Lämmitä vesi lämpöiseksi, noin 40 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Sekoita ja anna seisoa hetki. Yhdistä vehnäjauhot ja suola. Alusta jauhot nesteeseen ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa taikinalle hyvä sitko ja lisää oliiviöljyä joukkoon. Vaivaa vielä hetki ja jätä taikina nousemaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

    Perunapizza:
    Kauli taikina leivinpaperille. Siivuta perunat ja punasipuli ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinoa apuna käyttäen. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja pyörätä perunat ja punasipulit siinä. Sivele pizzapohja oliiviöljyllä ja levitä päälle peruna- ja sipulisiivut. Ripottele päälle suolaa, tuoretta rosmariinia ja mustapippurirouhetta. Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes pohja on rapea.

    Rieska-pizza:
    Levitä punaista pestoa rieskan päälle. Levitä päälle ilmakuivatut kinkut ja ripottele juusto kinkkujen päälle. Pirskottele oliiviöljyä ja laita 250 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä tai rucolalla.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää