Possun noisetit, persiljaperunat ja curry-omenakastike

Ainekset

Possun noisetit:
n.700 g
porsaan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
seesaminsiemeniä
voita paistamiseen
Persiljaperunat:
1 kg
perunoita
nippu persiljaa hienonnettuna
0,5 dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Curry-omenakastike:
1
omena
3 dl
lihalientä
2 dl
omenamehua
1 rkl
currya
3 rkl
omenasosetta
4 rkl
hunaja-omenaetikkaa
1
pieni sipuli
mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
1 rkl
fariinisokeria
1 rkl
maizenaa
2 rkl
lihalientä
nokare voita

Valmistusohjeet

  1. Possun noisetit:
    Leikkaa possun sisäfilee n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja painele niitä hieman ohuemmiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Paista noisetit kauniin kullanruskeiksi ja lisää pannulle seesaminsiemeniä. Pyörittele noisetit seesaminsiemenissä ja nosta pois pannulta.

    Persiljaperunat:
    Kuori perunat ja keitä ne kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi. Kaada perunoille oliiviöljy ja mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla.

    Curry-omenakastike:
    Kuori ja lohko omena. Kuullota kattilassa omenalohkot, curry ja sipuli. Lisää lihaliemi, omenamehu, omenasose ja mausteet. Anna kiehua n. 15 min. Siivilöi, ja keitä lientä niin, että jäljelle jää n. 3 dl nestettä. Lisää fariinisokeri, sekoita ja anna vielä kiehahtaa. Sekoita maizena lihaliemitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Lisää voi. Keitä pari minuuttia. Tarkista maku.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää