Parsakaalimunakas ja kookos-ruusukaalikeitto

Ainekset

Parsakaalimunakas (2:lle):
2 rkl
voita
4
kananmunaa
2 rkl
vettä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
täyte:
1
keitetty parsakaali pieninä kukintoina
2 rkl
ruohosipulia, kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna
6
lehteä basilikaa revittynä
0,5 dl
juustoraastetta esim. oranssia cheddar juustoa
Kookos-ruusukaalikeitto:
2 rkl
öljyä
0,5 l
ruusukaaleja puolitettuina
0,5 l
perunoita lohkoina
1
pieni purjosipuli hienonnettuna
2 tl
currya
2 tl
hienonnettua tuoretta inkivääriä
suolaa
2 dl
kookoskermaa
1 l
vettä
leipäkrutonkeja

Valmistusohjeet

  1. Parsakaalimunakas (2:lle):
    Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita vesi joukkoon. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita lastalla muutaman kerran kahdeksikonmuotoisin vedoin. Kun munakas alkaa hyytyä, asettele parsakaali, sipuli basilika ja juustoraaste sen pinnalle. Ota munakas pois liedeltä ja laita kansi paistinpannun päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Munakas ei odota ruokailijoita, joten se pitää syödä heti valmistuttuaan.

    Kookos-ruusukaalikeitto:
    Kuullota öljyssä ruusukaalit, perunat, sipuli, curry ja inkivääri. Lisää suola ja anna kuullottua vielä hetki. Lisää kookoskerma ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto ja tarkista maku. Ripottele annosten pinnalle leipäkrutonkeja. Nauti keitto maalaisleivän kera.

    Reseptit: Maija Silvennoinen

Kommentit

    Näytä lisää