Minttusuklainen karitsanfilee ja jälkkärikeksit

Minttusuklainen karitsanfilee ja perunapyree hurmaavat illallisvieraat.

10.11.2006 11:26

Ainekset

  • <b>Minttusuklainen karitsanfilee:</b>

  • 700 g

    karitsan fileetä

  • 1 dl

    öljyä

  • 4-6

    kynttä valkosipulia

  • 4

    oksaa timjamia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Minttusuklaa-sherrykastike:</b>

  • 1 rkl

    voita

  • 1 dl

    kuivaa sherryä

  • 0,5 dl

    soijakastiketta

  • 0,5 dl

    tummaa balsamiviinietikkaa

  • 1

    oksa timjamia

  • 50-60 g

    minttusuklaata esim. After Eight

  • 2 dl

    demi glace -kastikepohjaa

  • 0,5 rkl

    maizenaa

  • <b>Perunapyree:</b>

  • 5

    reilun kokoista perunaa

  • 4-6

    valkosipulinkynttä

  • 0,5 l

    vettä

  • 1 dl

    kermaa

  • 1 rkl

    voita

  • <b>Juurekset:</b>

  • 1

    lanttu

  • 1

    nauris

  • 2

    porkkanaa

  • 0,5 l

    vettä

  • 0,5 rkl

    suolaa

  • 0,5 rkl

    voita

  • sokeria

  • mustapippuria

  • <b>Keksit jotka loppuvat aina kesken:</b>

  • 100 g

    voita

  • 2,5 dl

    fariinisokeria

  • 1,25 dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 2

    kananmunaa

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    ruokasoodaa

  • 4 dl

    kaurahiutaleita

  • 300 g

    tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Minttusuklainen karitsanfilee: Hienonna valkosipulin kynnet ja timjami. Sekoita ne öljyn ja laita puhdistetut karitsan fileet siihen marinoitumaan. Mausta fileet juuri ennen paistamista suolalla ja pippurilla. Paista fileet nopeasti molemmin puolin (n. 3min/ puoli) kuumalla pannulla. Valmista kuitenkin lisäkkeet ennen lihojen paistamista.

  2. Minttusuklaa-sherrykastike: Sulata kattilassa voi ja lisää siihen sherry, soija, balsamiviinietikka ja timjamin oksa. Anna kiehua kunnes nesteestä on jäljellä noin 1/3 osa. Lisää minttusuklaa ja demi glace. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

  3. Perunapyree: Kuori ja paloittele perunat ja laita kiehumaan valkosipulin kynsien kanssa kevyesti suolalla maustettuun veteen. Keitä perunat pehmeiksi. Kaada perunoista ylimääräinen vesi pois, jätä noin 1dl keitinlientä kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta ja soseuta perunat tasaiseksi. Mausta voilla ja tarvittaessa suolalla.

  4. Juurekset: Laita kuoritut ja paloitellut (reiluja palasia n, 1,5cm*1,5cm )juurekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 10 minuuttia ja valuta hyvin. Sulata pannussa voi ja paista juureksia pannulla hetki lisää sokeriherneet mukaan ja mausta sokerilla, mustapippurilla ja niukalla suolalla.

  5. Keksit jotka loppuvat aina kesken: Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon suola ja sooda. Sekoita jauhoseos vähitellen taikinaan. Lisää myös kaurahiutaleet ja viimeisenä karkeaksi rouhittu suklaa. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperille ja taputtele ne litteiksi kekseiksi jauhotetuin käsin. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit