Reseptit

Paistettua ankanrintaa, timjamikastiketta ja pekonipapuja

Ainekset

Paistettua ankanrintaa:
2
ankanrintaa
suolaa
valkopippuria
Timjamikastiketta:
4 dl
tummaa lihakastiketta esim. demi glace
2 dl
punaviiniä
3-4 oksaa
tuoretta timjamia
1
salottisipuli
suolaa
mustapippuria
Pekonipavut:
400 g
vihreitä papuja
75 g
pekonia
vettä keittämiseen
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Paistettua ankanrintaa:
    Leikkaa ankanfileen rasvapuolelle ohuita tiheitä ristiviiltoja. Mausta ankanrinnat huolellisesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja laita ne kylmälle paistinpannulle rasvanahka alaspäin. Nosta pannu kuumenevalle liedelle, jotta ylimääräinen rasva sulaa pois. Paista kummaltakin puolelta kauniinväriseksi.

    HUOM! Älä kaada sulaa rasvaa viemäriin! Rasva tukkii viemärin.

    Paahda ankanrintoja vielä 200-asteisessa uunissa noin 8 min. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. !! Vinkki!! Käytä lihan sisälämpötilamittaria kun paistat ankkaa. Ankanrinnan sisälämpötila on hyvä olla noin 50 astetta. Näin ankka pysyy mehevänä, ja jää sisältä hieman punaiseksi.

    Timjamikastike:
    Pane silputtu sipuli, timjami ja punaviini kattilaan. Keitä hetki lempeällä lämmöllä ja lisää lihakastike. Keitä vielä hetki, siivilöi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria myllystä sekä suolaa. Halutessasi voit vispata joukkoon muutaman nokareen voita antamaan kastikkeelle pehmeyttä.

    Pekonipavut:
    Puhdista pavut ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ne rapeiksi kuumenevalla pannulla. Kaada pannulle pavut ja sekoittele niitä hetki pekonien kanssa. Tarjoile.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää