Hirvipyörykät ja juuresrösti

Ainekset

Hirvipyörykät:
400 g
hirvenjauhelihaa
1
sipuli
1-2 dl
pakastesieniä
1 dl
kermaa
2
viipaletta mausteista limppua tai sekaleipää
2 tl
suolaa
maustepippuria
5
katajanmarjaa hienonnettuna
tilkka öljyä
Juuresrösti:
3
perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
1
punajuuri
1
palsternakka
1
kananmuna
3 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Hirvipyörykät:
    Hienonna sipuli sekä sulaneet sienet ja kuullota ne pannulla öljytilkassa. Leikkaa leivästä reunat pois ja murenna sisus kerman joukkoon turpoamaan n. 15 minuutin ajaksi. Sekoita liha, jäähtynyt sieni-sipuliseos sekä turvonnut leipä keskenään ja mausta taikina hyvin katajanmarjalla, suolalla ja maustepippurilla. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan, ja pyöritä taikina sitten pulliksi. Paista pullat kypsiksi voissa paistinpannulla tai 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

    Juuresrösti:
    Raasta kaikki juurekset kulhoon ja ripottele suola joukkoon. Anna suolan imeytyä juureksiin muutaman minuutin ajan ja purista suurin neste pois raasteesta. Lisää joukkoon jauhot, muna sekä mausteet ja sekoita hyvin. Paista pannulla rapeita pieniä kakkuja voinokareen kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää