Reseptit

Poropasta ja ohrarieska

Kermainen poropasta ja ohrarieska ovat täyttävää kotiruokaa.

Ainekset

Poropasta
100 g
kylmäsavuporoa
pala purjosipulia
200 g
herkkusieniä
4 dl
ruokakermaa
1 tl
kuivattua rakuunaa
suolaa
pippuria
tilkka ruokaöljyä
400 g
perhospastaa (farfalle)
Ohrarieska
n.5 dl
ohrajauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
vettä
1 dl
maitoa
50 g
ranskankermaa
1 tl
suolaa
0,5 tl
soodaa

Valmistusohjeet

  1. Poropasta:

    Hienonna purjosipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipulia ja sieniä tilkassa ruokaöljyä. Lisää rakuuna sekä kerma ja anna hautua hetki. Leikkaa kylmäsavuporo ohuiksi suikaleiksi ja lisää joukkoon. Hauduta vielä hetki ja tarkista maku. Tarjoile kypsän perhospastan kanssa.
  2. Ohrarieska:

    Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet hiljalleen koko ajan hyvin sekoittaen. Jaa valmis taikina kahteen osaan ja painele jauhotetuin käsin uunipellille kahdeksi pyöreäksi rieskaksi. Pistele haarukalla pintaan reikiä ja paista 250-asteisessa uunissa 20-30 minuutin ajan.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää