Poropasta ja ohrarieska - Reseptit - Ilta-Sanomat

Poropasta ja ohrarieska

Kermainen poropasta ja ohrarieska ovat täyttävää kotiruokaa.

24.11.2006 14:24

Ainekset

  • <b>Poropasta</b>

  • 100 g

    kylmäsavuporoa

  • pala purjosipulia

  • 200 g

    herkkusieniä

  • 4 dl

    ruokakermaa

  • 1 tl

    kuivattua rakuunaa

  • suolaa

  • pippuria

  • tilkka ruokaöljyä

  • 400 g

    perhospastaa (farfalle)

  • <b>Ohrarieska</b>

  • n.5 dl

    ohrajauhoja

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 1,5 dl

    vettä

  • 1 dl

    maitoa

  • 50 g

    ranskankermaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 0,5 tl

    soodaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Poropasta:</b> Hienonna purjosipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipulia ja sieniä tilkassa ruokaöljyä. Lisää rakuuna sekä kerma ja anna hautua hetki. Leikkaa kylmäsavuporo ohuiksi suikaleiksi ja lisää joukkoon. Hauduta vielä hetki ja tarkista maku. Tarjoile kypsän perhospastan kanssa.

  2. <b>Ohrarieska:</b> Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet hiljalleen koko ajan hyvin sekoittaen. Jaa valmis taikina kahteen osaan ja painele jauhotetuin käsin uunipellille kahdeksi pyöreäksi rieskaksi. Pistele haarukalla pintaan reikiä ja paista 250-asteisessa uunissa 20-30 minuutin ajan. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit