Katkarapu-nuudelisalaatti ja mangolehikäiset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Katkarapu-nuudelisalaatti ja mangolehikäiset

27.11.2006 14:33

Ainekset

  • Katkarapu-nuudelisalaatti:

  • 1 pkt

    munanuudeleita

  • 200 g

    kuorittuja pakastekatkarapuja

  • 1 prk

    säilyke papaijaa sokeriliemessä

  • 2

    paprikaa

  • 1

    punasipuli

  • 100 g

    kiinankaalia

  • 1

    ruukku tuoretta korianteria

  • kastike:

  • 1,5 dl

    sweet&sour kastiketta

  • 1

    limetin mehu

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • papaijan sokeriliemi

  • Mangolehikäiset:

  • 1 pkt

    valmista lehtitaikinaa

  • 1 prk

    säilykemangoa

  • 1 prk

    sitrusrahkaa

  • 2

    kananmuna

  • koristeluun tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Katkarapu-nuudelisalaatti: Keitä nuudelit kasvisliemessä juuri ja juuri kypsiksi ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä, jotta ne jäävät irtonaisiksi. Suikaloi paprika, sipuli, papaija sekä kiinankaali ja yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa. Sekoita sen jälkeen kaikki kastikeaineet keskenään ja kaada se salaatin päälle. Anna maustua ja tarjoile viileänä. Halutessasi voit koristella sen paahdetuilla seesamin siemenillä. Mangolehikäiset: Kauli lehtitaikinaa kevyesti ohuemmaksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla paloja ja nostele ne leivinpaperille uunipellin päälle. Sekoita toinen kananmuna rahkan joukkoon ja lusikoi rahkaa ohuelti taikinan päälle. Nostele pinnalle viipaloitua mangoa. Voitele taikinan reunat kananmunalla ja paista lehikäiset 225 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit