Katkarapu-nuudelisalaatti ja mangolehikäiset

Ainekset

Katkarapu-nuudelisalaatti:
1 pkt
munanuudeleita
200 g
kuorittuja pakastekatkarapuja
1 prk
säilyke papaijaa sokeriliemessä
2
paprikaa
1
punasipuli
100 g
kiinankaalia
1
ruukku tuoretta korianteria
kastike:
1,5 dl
sweet&sour kastiketta
1
limetin mehu
2 rkl
soijakastiketta
papaijan sokeriliemi
Mangolehikäiset:
1 pkt
valmista lehtitaikinaa
1 prk
säilykemangoa
1 prk
sitrusrahkaa
2
kananmuna
koristeluun tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Katkarapu-nuudelisalaatti:
    Keitä nuudelit kasvisliemessä juuri ja juuri kypsiksi ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä, jotta ne jäävät irtonaisiksi. Suikaloi paprika, sipuli, papaija sekä kiinankaali ja yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa. Sekoita sen jälkeen kaikki kastikeaineet keskenään ja kaada se salaatin päälle. Anna maustua ja tarjoile viileänä. Halutessasi voit koristella sen paahdetuilla seesamin siemenillä.

    Mangolehikäiset:
    Kauli lehtitaikinaa kevyesti ohuemmaksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla paloja ja nostele ne leivinpaperille uunipellin päälle. Sekoita toinen kananmuna rahkan joukkoon ja lusikoi rahkaa ohuelti taikinan päälle. Nostele pinnalle viipaloitua mangoa. Voitele taikinan reunat kananmunalla ja paista lehikäiset 225 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää