Joulupöydän jälkiruokajäädykkeet - Reseptit - Ilta-Sanomat

Joulupöydän jälkiruokajäädykkeet

Joulupöytään sopivat nämä herkulliset jälkiruokajäädykkeet.

29.11.2006 17:19

Ainekset

  • <b>Kääretorttupohja:</b>

  • 4 kpl

    kananmunaa

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja ja saman verran perunajauhoja

  • 2 rkl

    tummaa kaakaojauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Perusjäädyke:</b>

  • 3

    keltuaista

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • 3 rkl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1 prk

    maitorahkaa

  • <b>Suklaa-mantelijäädyke:</b>

  • 1 annos

    perusjäädyke pohjaa

  • 100 g

    tummaa suklaata sulatettuna

  • 50 g

    mantelimurskaa

  • <b>Karpalo-kinuskijäädyke:</b>

  • 1 annos

    perusjäädyke pohjaa

  • 4 dl

    karpaloita

  • 1 dl

    kinuskikastiketta

Valmistusohjeet

  1. <b>Kääretorttupohja:</b> Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Leikkaa pohjasta sen muotoisia kuvioita kuin jäädykeastia on.

  2. <b>Perusjäädyke:</b> Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Vaahdota erikseen kuohukerma. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahto keskenään. Lisää sekaan rahka. Sekoita hyvin.

  3. <b>Suklaa-mantelijäädyke:</b> Lisää sulatettu suklaa ja mantelimurska jäädykepohjaan ja sekoita hyvin. Kaada jäädykevuokaan ja vuoraa vuoan päällinen kääretorttupohjalla. Suojaa kelmulla ja pakasta yön yli.

  4. <b>Karpalo-kinuskijäädyke:</b> Sekoita karpalot jäädykepohjaan ja kaada kinuskikastike joukkoon. Vuoraa vuoan päällinen kääretorttupohjalla. Suojaa kelmulla ja pakasta yön yli. Reseptit: Sanna Miettunen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit