Joulupöydän jälkiruokajäädykkeet

Joulupöytään sopivat nämä herkulliset jälkiruokajäädykkeet.

Ainekset

Kääretorttupohja:
4 kpl
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
3 rkl
vehnäjauhoja ja saman verran perunajauhoja
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Perusjäädyke:
3
keltuaista
4 dl
kuohukermaa
3 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 prk
maitorahkaa
Suklaa-mantelijäädyke:
1 annos
perusjäädyke pohjaa
100 g
tummaa suklaata sulatettuna
50 g
mantelimurskaa
Karpalo-kinuskijäädyke:
1 annos
perusjäädyke pohjaa
4 dl
karpaloita
1 dl
kinuskikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Kääretorttupohja:
    Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Leikkaa pohjasta sen muotoisia kuvioita kuin jäädykeastia on.
  2. Perusjäädyke:
    Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Vaahdota erikseen kuohukerma. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahto keskenään. Lisää sekaan rahka. Sekoita hyvin.
  3. Suklaa-mantelijäädyke:
    Lisää sulatettu suklaa ja mantelimurska jäädykepohjaan ja sekoita hyvin. Kaada jäädykevuokaan ja vuoraa vuoan päällinen kääretorttupohjalla. Suojaa kelmulla ja pakasta yön yli.
  4. Karpalo-kinuskijäädyke:
    Sekoita karpalot jäädykepohjaan ja kaada kinuskikastike joukkoon. Vuoraa vuoan päällinen kääretorttupohjalla. Suojaa kelmulla ja pakasta yön yli.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää