Tomaatti-ricottacannelonit ja rahkamunkit

Ainekset

Tomaatti-ricottacannelonit:
1 pkt
canneloneja tai tuorepastaa
20 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
400 g
ricottajuustoa
2
ruukku basilikaa
kastike:
500 g
tomaattimurskaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
muutama basilikan lehti
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta esim. parmesania
Rahkamunkit:
5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
kardemummaa
1 dl
maitoa
200 g
maitorahkaa
2
kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Tomaatti-ricottacannelonit:
    Valmista ensin tomaattikastike: Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi kattilassa öljytilkassa. Lisää kattilaan tomaattimurska, hienonnetut basilikan lehdet, balsamiviinietikka ja sokeri. Kiehauta ja hauduta n. 10 minuuttia. Soseuta kastike halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
    Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja basilika veitsellä ja sekoita ne ricottan joukkoon. Notkista seosta aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Täytä cannelonit ricottaseoksella ja lado ne kevyesti voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle tomaattikastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia niin, että cannellonit pehmenevät. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

    Rahkamunkit:
    Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, rahka sekä kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi. Ota kahden lusikan avulla taikinasta pieniä nokareita ja tipauta ne kuumaan öljyyn ( 180c). Paista munkit kullanruskeiksi, noin 2-3 min. Sokeroi lämpiminä ja tarjoa mahdollisimman tuoreina.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää