Pikkupurtavaa itsenäisyyspäivään

Ainekset

Minimunakkat:
4
kananmunaa
2 dl
kermaa
2 rkl
sitruunamehua
200 g
hiili- tai savusilakkaa puhdistettuna (myös joku muu kala käy
nippu tilliä
suolaa
pippuria
Punajuuripeti Aura-juustolla:
4 isoa
punajuurta
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippurirouhetta
0,5 dl
hunajaa
rucola salaattia
200 g
Aura-juustoa palana
Itsenäisyyspäivän drinkki:
4 lasia
puolikuivaa kuohuviiniä
yhdestä pullosta tulee noin 6-7 annosta
2 rkl
per lasi sokeroimatonta puolukkamehua

Valmistusohjeet

  1. Minimunakkaat:
    Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma, mausta seos suolalla ja pippurilla. Silppua tilli. Puhdista kalat ruodoista ja hienonna haarukalla. Sekoita kala, tillisilppu ja sitruunamehu keskenään. Yhdistä kalaseos kananmunaseokseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kaada munakas aines minimuffinssivuokiin ja paista 220 asteisessa uunissa noin 15-20 min. Koristele tillillä ja kauniilla kalapaloilla.

    Punajuuripeti Aura-juustolla:
    Kuori punajuuret ja leikkaa niistä ohuita kiekkoja. Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota punajuuria noin 10-15 min miedolla lämmöllä, että ne kypsyvät juuri ja juuri kypsiksi. Lisää hunajaa pikkuhiljaa punajuureten joukkoon. Laita tarjoiluvadille rucolasalaattia ja nosta punajuuret niiden päälle. Leikkaa Aura-juustosta siivuja punajuurten päälle ja tarjoile minimunakkaiden kanssa.

    Itsenäisyyspäivän drinkki:
    Kaada puolukkamehua kuohuviinilasin pohjalle. Kaada kuohuviini mehun päälle. Kohota malja itsenäiselle Suomelle!

Kommentit

    Näytä lisää