Falafelit ja lisukkeet

Ainekset

Falafelit eli mausteiset kasvispallerot:
4 dl
säilykekikherneitä
5
valkosipulinkynttä
0,5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
vehnäleseitä
1 iso
sipuli
3 tl
kuivattua persiljaa
2 tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
chilijauhetta
suolaa
mustapipurirouhetta
1
muna
öljyä paistamiseen
tarjoiluun pitaleipiä
Hummus - dippitahna:
2 dl
säilöttyjä kikherneitä
3 rkl
tahinitahnaa
0,5
sitruunan mehua
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
ripaus chilijauhetta
suolaa
Kurkku-tomaattisalsa:
1
kurkku
4
tomaattia
1
punasipuli
nippu tuoretta minttua
kastike:
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
suolaa
pippuria
ripaus sokeria

Valmistusohjeet

  1. Falafelit eli mausteiset kasvispallerot:
    Hienonna kikherneet tehosekoittimessa hienoksi. Silppua valkosipulit, sipuli ja persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyöritä taikinasta palloja. Kuumenna korkeareunaisessa pannussa reilusti öljyä ja paista pallerot kauniin värisiksi miedolla lämmöllä. Tajoile falafelit pitaleivän sisässä hummustahnan ja tomaatti-kurkkusalsan kanssa.

    Hummus- dippitahna:
    Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljyä niin paljon että tahna on löysähköä. Tarjoile falafelien kanssa.

    Kurkku-tomaattisalsa:
    Kuutioi kurkku, tomaatti ja sipuli. Hienonna joukkoon minttu. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salsan päälle.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää