Mausteinen broileripata ja sekahedelmäkiisseli - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteinen broileripata ja sekahedelmäkiisseli

11.12.2006 18:47

Ainekset

  • Mausteinen broileripata:

  • 6 kpl

    broilerin koipireisipaloja

  • 2

    sipulia

  • 2

    porkkanaa

  • 3

    kiinteämaltoista perunaa

  • 1-1,5 l

    kanalientä

  • 1 dl

    hillosipuleita

  • 50 g

    kuivattuja luumuja

  • 50 g

    kuivattuja viikunoita

  • 1

    kanelitanko

  • 4

    neilikkaa

  • 2 tl

    kuminaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • tilkka ruokaöljyä

  • Sekahedelmäkiisseli:

  • 350 g

    sekahedelmiä

  • 100 g

    rusinoita

  • 1,5 l

    vettä

  • 2 dl

    sokeria

  • 0,5 dl

    perunajauhoja

  • 1

    kanelitanko

  • 3

    tähtianista

Valmistusohjeet

  1. Mausteinen broileripata: Hiero koipireisien pintaan tilkka öljyä ja suolaa sekä pippuria. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista koipien nahka rapeaksi. Nosta ne uunivuokaan tai - pataan ja lisää mukaan paloitellut kasvikset, hillosipulit, kuivatut hedelmät sekä kaikki mausteet. Kaada päälle kanalientä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä 200 asteisessa uunissa tunnin verran. Sekahedelmäkiisseli: Kaada kylmä vesi kattilaan ja lisää joukkoon hedelmät, sokeri, kanelitanko sekä tähtianikset. Keitä kiisseliä miedolla lämmöllä n. 20 min ajan ja lisää kylmään vesitilkkaan sekoitettu perunajauho ohuena nauhana kattilaan. Sekoita hyvin ja anna kiehua vielä muutama minuutti sekoittamatta. Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon kera. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit