Mausteinen broileripata ja sekahedelmäkiisseli

Ainekset

Mausteinen broileripata:
6 kpl
broilerin koipireisipaloja
2
sipulia
2
porkkanaa
3
kiinteämaltoista perunaa
1-1,5 l
kanalientä
1 dl
hillosipuleita
50 g
kuivattuja luumuja
50 g
kuivattuja viikunoita
1
kanelitanko
4
neilikkaa
2 tl
kuminaa
suolaa
mustapippuria
tilkka ruokaöljyä
Sekahedelmäkiisseli:
350 g
sekahedelmiä
100 g
rusinoita
1,5 l
vettä
2 dl
sokeria
0,5 dl
perunajauhoja
1
kanelitanko
3
tähtianista

Valmistusohjeet

  1. Mausteinen broileripata:
    Hiero koipireisien pintaan tilkka öljyä ja suolaa sekä pippuria. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista koipien nahka rapeaksi. Nosta ne uunivuokaan tai - pataan ja lisää mukaan paloitellut kasvikset, hillosipulit, kuivatut hedelmät sekä kaikki mausteet. Kaada päälle kanalientä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä 200 asteisessa uunissa tunnin verran.

    Sekahedelmäkiisseli:
    Kaada kylmä vesi kattilaan ja lisää joukkoon hedelmät, sokeri, kanelitanko sekä tähtianikset. Keitä kiisseliä miedolla lämmöllä n. 20 min ajan ja lisää kylmään vesitilkkaan sekoitettu perunajauho ohuena nauhana kattilaan. Sekoita hyvin ja anna kiehua vielä muutama minuutti sekoittamatta. Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää