Makkarastroganov ja uunibanaanit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Makkarastroganov ja uunibanaanit

12.12.2006 20:37

Ainekset

  • Makkarastroganov:

  • 250 g

    hyvää lenkkimakkaraa

  • 2 rkl

    voita

  • mustapippuria

  • 1 rkl

    suomalaista sinappia

  • 1 tl

    hunajaa

  • 1

    sipuli

  • 4 dl

    hyvää lihalientä

  • puoli purkki tomaattipyreetä

  • 120 g

    smetanaa

  • 1-2

    venäläistä suolakurkkua

  • Banane al Forno:

  • 6

    kypsää banaania

  • 1

    appelsiinin mehu

  • 6 rkl

    sokeria

  • 4 rkl

    suolatonta voita

  • rommia halutessasi

Valmistusohjeet

  1. Makkarastroganov: Sulata voi pannussa. Paista kauniisti pikkukuutioiksi leikattu makkara rapeaksi. Mausta palaset mustapippurilla ja sinapilla. Sinappi saa mielellään olla äkäisen tulista suomalaista sinappia. Lisää hunaja ja sekoita ainekset keskenään. Paista silputtu sipuli toisessa pannussa raukeaksi ja kaada makkarapannuun. Sekoita ja lisää lihaliemi sekä tomaattipyree ja smetana. Alenna levyn lämpöä ja keittele kastiketta hiljalleen 15 minuuttia. Silppua suolakurkut pieniksi kuutioiksi ja sekoita kastikkeeseen lopuksi. Suolakurkut sopivat tähän soosiin paremmin kuin maustekurkut. Maustekurkun säilönnässä on käytetty sellaisia maustimia, jotka riitelevät kastikkeen makujen kanssa. Osan suolakurkuista voi leikata kauniiksi suikaleiksi kastikkeen päälle. Resepti: Mysi Lahtinen - Käden käänteessä, Päivällinen pöytään puolessa tunnissa Sophia Loren, Makuja ja muistoja Banane al Forno, eli uunibanaanit: Kuumenna uuni 175- asteiseksi. Voitele uunivuoka, johon banaanit mahtuvat yhteen kerrokseen. Halkaise banaanit ja laita ne vuokaan. Kaada päälle appelsiinimehu, ripottele sokeri ja laita voinokareet päälle. Paista 5-6 minuuttia kunnes päällys on kevyesti ruskistunut ja kiiltää. Ripottele päälle hieman rommia ja tarjoa banaanit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä. Resepti: Sophia Loren - Makuja ja Muistoja kirja

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit