Kokonainen naudan sisäfilee uunissa, punaviinikastike, pikkusipulit ja perunagratiini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kokonainen naudan sisäfilee uunissa, punaviinikastike, pikkusipulit ja perunagratiini

Kokonainen naudan sisäfilee tarjotaan punaviinikastikkeen, pikkusipuleiden ja perunagratiinin kanssa.

14.12.2006 14:53

Ainekset

  • <b>Sisäfilee:</b>

  • 1

    kokonainen naudan sisäfilee

  • suolaa

  • mustapippuria

  • tuoretta timjamia

  • ruokaöljyä

  • <b>Pikkusipulit:</b>

  • 12-16

    pikkusipulia

  • hunajaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Punaviinikastike:</b>

  • 4 dl

    hyvää lihalientä

  • 1 dl

    punaviiniä

  • 2 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • 3

    oksaa tuoretta rosmariinia tai timjamia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 0,5 rkl

    maizenaa

  • nokare voita

  • mustapippuria

  • suolaa

  • <b>Perunagratiini:</b>

  • 1 kg

    perunoita

  • 3

    valkosipulin kynttä

  • 1

    sipuli

  • 4-5 dl

    kermaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • tilkka ruokaöljyä

Valmistusohjeet

  1. <b>Sisäfilee:</b> Hiero lihan pintaan ruokaöljyä ja ruskista se kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Mausta filee hyvin suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista fileetä 200-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpö on 54-56 astetta. Ota filee pois uunista ja kääri se folioon vetäytymään. Tässä vaiheessa lihan sisälämpötila vielä nousee muutaman asteen, jolloin liha on kypsyysasteeltaan medium. Leikkaa liha viipaleiksi ja ripottele leikkuupinnalle sormisuolaa.

  2. <b>Pikkusipulit:</b> Kuori sipulit ja sekoita niihin kulhossa hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Laita sipulit lihan kanssa samaan aikaan uuniin kypsymään.

  3. <b>Punaviinikastike:</b> Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, balsamiviinietikka, yrtit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15-20 minuuttia hiljaa poreillen. Siivilöi yritit ja valkosipulit pois ja kaada kastike takaisin kattilaan. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Voit halutessasi viimeistellä kastikkeen parilla voinokareella.

  4. <b>Perunagratiini:</b> Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä kattilassa ja lisää mukaan perunat. Sekoita pari kertaa ja kaada kattilaan kerma. Mausta suolalla. Anna kerman kiehahtaa niin, että se hieman paksuuntuu. Kaada perunat ja kerma kevyesti voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit