Piparkakku-maitosuklaaterriini ja kirsikkakastike

Piparkakku-maitosuklaaterriini kruunataan makealla kirsikkakastikkeella.

Ainekset

Piparkakku-maitosuklaaterriini:
150 g
maitosuklaata
6
piparkakkua
0,5 dl
sokeria
3
munankeltuaista
3 dl
kuohukermaa
1,5 dl
ranskankermaa
1 tl
kanelia
Kirsikkakastike:
1 prk
säilöttyjä kirsikoita
1 dl
vettä
1 tl
perunajauhoja
0,5 dl
kirsikkalikööriä

Valmistusohjeet

  1. Piparkakku-maitosuklaaterriini:
    Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon hienonnetut piparkakut. Sulata maitosuklaa miedossa lämmössä. Sekoita keltuais-piparkakkuvaahto maitosuklaan joukkoon.

    Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää ranskankerma. Sekoita kermavaahtoseos varovasti suklaavaahtoon. Kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäädytä yön yli. Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa ja hienonna piparkakkua vielä koristeeksi lautaselle.

  2. Kirsikkakastike:
    Kaada kattilaan kirsikat sekä niiden liemi, vesi ja likööri. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja suurusta seos vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Jäähdytä kylmäksi ja tarjoile suklaaterriinin lisäkkeenä.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää