Sinappinen uunilohi ja appelsiininen suklaakakku

Sinappinen uunilohi ja appelsiininen suklaakakku sopivat myös joulupöytään.

Ainekset

Sinappinen uunilohi:
700 g
lohifileetä
merisuolaa
mustapippurirouhetta
1 dl
hunajasinappia esim. Dijon
1
appelsiinin raastettu kuori
1 rkl
hunajaa
1
kananmunan keltuainen
3 rkl
ruiskorppujauhoja
neilikoita koristeluun
Appelsiininen suklaakakku:
200 g
tummaa suklaata
200 g
voita
4
kananmunaa
2 dl
raakaruokosokeria
1 tl
leivinjauhetta
2,5 dl
vehnäjauhoja
2
appelsiinin raastettua kuorta
4 rkl
Cointreau-likööriä tai appelsiinimehua

Valmistusohjeet

  1. Sinappinen uunilohi:
    Ripottele lohen pintaan suolaa ja pippuria. Sekoita keskenään sinappi, appelsiinin raastettu kuori, hunaja, keltuainen ja korppujauho. Sivele se lohen pintaan. Koristele kokonaisilla neilikoilla. Paista lohi 200-asteisessa uunissa n. 15-20 min.

  2. Appelsiininen suklaakakku:
    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla.

    Vaahdota munat ja sokeri. Sulata kattilassa suklaa ja voi. Jäähdytä hieman. Sekoita suklaa-voiseokseen likööri ja appelsiininkuori. Lisää se muna-sokeri seokseen. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.

    Kaada halkaisijaltaan noin 25 cm kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä löysäksi. Anna kakun vetäytyä ja jäähtyä pari tuntia ennen tarjoilua.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää