Reseptit

Kalkkunapaisti, omenainen kastike ja parempi perunalaatikko

Ainekset

Kalkkunapaisti:
1,5 kg
kalkkunapaisti
suolaa
mustapippuria
1 rkl
piparkakkumaustetta
1 pkt
pekonia
Parempi perunalaatikko:
1
rasia valmista perunalaatikkoa
1 dl
kermaa
ripaus suolaa
ripaus muskottipähkinää
Omenainen kastike:
8 dl
hyvää lihalienlientä
2 dl
valkoviiniä
3
salottisipulia
2 rkl
dijon-sinappia
2 rkl
omenasosetta
1
oksa rosmariinia
valkopippuria
suolaa
maizenaa suurustamiseen

Valmistusohjeet

  1. Kalkkunapaisti:
    Mausta sulanut ja huoneenlämpöinen kalkkunapaisti kesyesti suolalla ja mustapippurilla sekä piparkakkumausteella. Levitä päälle pekoniviipaleet. Pistä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Laita kalkkunapaisti uunivuokaan ja paista sitä 220 asteisessa uunissa niin, että pinta ruskistuu (20-30 minuuttia) ja laske sitten lämpö 150 asteeseen. Jatka paistamista kunnes sisälämpötila on n. 70 astetta. Kääri paisti folioon ja anna sen vetäytyä n. 10 minuuttia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile.

    Parempi perunalaatikko:
    Kaada perunalaatikko kulhoon ja sekoita siihen voisula, sekä suolaa ja muskottipähkinää. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

    Omenainen kastike:
    Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää valkoviini, sinappi, omenasose sekä rosmariini. Keitä lientä kasaan kunnes noin puolet on haihtunut. Lisää seokseen lihaliemi ja loput mausteet. Keitä jälleen kunnes puolet on haihtunut. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sekoita maizena pieneen vesitilkkaan ja suurusta kastike. Tarkista maku. Jos haluat varmistua kastikkeen tasaisuudesta voit siivilöidä sen tiheän siivilän läpi.

    Reseptit: Sanna Miettunen ja Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää