Kasviskeitto ja lämpimät leivät

Ainekset

Kasviskeitto:
700 g
porkkanaa, sipulia, kaalia, selleriä, palsternakkaa jne.
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
garam masalaa
2 prk
tomaattimurskaa
1,5 l
kasvislientä
200 g
vihreitä pakastepapuja
ripaus sokeria
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
tilkka ruokaöljyä
Lämpimät kasvisleivät:
paahtoleipää tai ruisleipäviipaleita
paprikaa
tomaattia
kesäkurpitsaa tai muista kasviksia
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kasviskeitto:
    Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota valkosipulia, garam masalaa ja tomaattipyreetä hetki. Lisää paloitellut kasvikset ja pyöräytä pari kertaa. Lisää sitten tomaattimurska ja kasvisliemi ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää joukkoon pavut ja mausta keitto sokerilla ja mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Kiehauta, hauduta hetki ja tarjoile.

    Lämpimät kasvisleivät:
    Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi ja sekoita niiden joukkoon kulhossa tilkka oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja asettele kasvikset leiville. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää