Kasviskeitto ja lämpimät leivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kasviskeitto ja lämpimät leivät

7.1.2007 19:21

Ainekset

  • Kasviskeitto:

  • 700 g

    porkkanaa, sipulia, kaalia, selleriä, palsternakkaa jne.

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 rkl

    garam masalaa

  • 2 prk

    tomaattimurskaa

  • 1,5 l

    kasvislientä

  • 200 g

    vihreitä pakastepapuja

  • ripaus sokeria

  • mustapippuria

  • suolaa tarvittaessa

  • tilkka ruokaöljyä

  • Lämpimät kasvisleivät:

  • paahtoleipää tai ruisleipäviipaleita

  • paprikaa

  • tomaattia

  • kesäkurpitsaa tai muista kasviksia

  • oliiviöljyä

  • balsamiviinietikkaa

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kasviskeitto: Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota valkosipulia, garam masalaa ja tomaattipyreetä hetki. Lisää paloitellut kasvikset ja pyöräytä pari kertaa. Lisää sitten tomaattimurska ja kasvisliemi ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää joukkoon pavut ja mausta keitto sokerilla ja mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Kiehauta, hauduta hetki ja tarjoile. Lämpimät kasvisleivät: Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi ja sekoita niiden joukkoon kulhossa tilkka oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja asettele kasvikset leiville. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa. Reseptit: Teresa Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit