Reseptit

Appelsiini-possurullat, paahdettua porkkanaa ja purjoa sekä appelsiinikastiketta

Ainekset

Appelsiini-possurullat:
800 g
porsaan ulkofileetä
2
sipulia
2
appelsiinia
3-4 rkl
valmista inkiväärisiirappia
suolaa
valkopippuria
tilkka öljyä
Paahdettua porkkanaa ja purjoa:
5
porkkanaa
1
purjosipuli
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
Appelsiinikastike:
2 rkl
sokeria
1 dl
lihalientä
tilkka appelsiinimehua
2 dl
demi glace - kastikepohjaa
1-2
appelsiinin kuorta raastettuna
nokare voita
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Appelsiini-possurullat:
    Leikkaa possun fileestä kahdeksan yhtä paksua viipaletta. Nuiji niitä varovasti lihanuijalla tai kädellä ohuemmiksi. Suikaloi sipulit. Raasta appelsiinin kuoret talteen ja fileeraa appelsiinilohkot kalvottomiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulisuikaleet pehmeiksi. Nosta pannu liedeltä ja lisää inkiväärisiirappi ja appelsiinisuikaleet sekä mausta seos suolalla ja pippurilla. Mausta myös lihaviipaleet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Lusikoi appelsiini-sipuliseosta viipaleiden keskelle ja rullaa ne tiukoiksi rulliksi. Kiinnitä cocktailtikuilla.
    Pyyhi paistinpannu ja kuumenna jälleen tilkka öljyä. Ota rulliin kauttaaltaan kaunis väri ja lado ne sitten uunivuokaan lisäkekasvisten päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15 noin minuuttia.

    Paahdettua porkkanaa ja purjoa:
    Kuori porkkanat ja pese purjo sipuli. Leikkaa porkkanat ja purjo reiluiksi paloiksi ja halkaise ne. Laita kasvikset uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

    Appelsiinikastike:
    Paahda sokeria kuumassa kattilassa niin, että se alkaa sulaa ja saa hieman väriä. Lisää kattilaan lihaliemi, appelsiinimehu (purista mehut roippeista, jotka jäi appelsiinien fileeraamisesta), demi glace- kastikepohja sekä appelsiininkuoriraaste. Kiehauta ja keitä n. 10minuuttia. Vatkaa kastikkeeseen nokare voita ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää