Punajuuri-suklaakakku ja punajuuri-halloumivuoka

Punajuuri-suklaakakku ja punajuuri-halloumivuoka ovat kokeilemisen arvoisia syysherkkuja.

Ainekset

Punajuuri-suklaakakku:
75 g
voita
2
munaa
2 dl
sokeria
1,5 dl
kermaviiliä
3 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
soodaa
0,5 tl
kanelia
0,5 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 dl
hienoa punajuuriraastetta (raa'asta punajuuresta)
Kuorrutus:
200 g
tummaa suklaata
25 g
voita
Punajuuri-halloumivuoka:
1 kg
punajuuria
300 g
halloumi-juustoa, viipaloituna
0,5 tl
suolaa
1
iso sipuli ohuina renkaina
1 tl
mustapippuria rouhittuna
0,5 tl
kuivattua minttua
1 tl
rakuunaa
0,5 dl
hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
saksanpähkinöitä murskattuna

Valmistusohjeet

  1. Punajuuri-suklaakakku:
    Vaahdota munat ja sokeri ja lisää kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää punajuuri ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 1,5 l vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. hammastikulla. Kumoa kypsä jäähtynyt kakku.

    Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Anna sulaa erittäin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele tomusokerilla.

    Resepti: Merja Kaasinen, Tampere
  2. Punajuuri-halloumivuoka:
    Keitä punajuuret kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Kuori ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita punajuuri viipaleiden joukkoon kulhossa kaikki mausteet sekä hunaja, oliiviöljy ja saksanpähkinät.

    Lado uunivuokaan kerroksittain punajuuriseosta, halloumia ja sipulirenkaita. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

    Resepti: Teija Tuovinen, Jokela

Kommentit

    Näytä lisää