Feta-oliiviuunimakkara ja makkaraquiche - Reseptit - Ilta-Sanomat

Feta-oliiviuunimakkara ja makkaraquiche

Feta-oliiviuunimakkara ja makkaraquiche ovat helppoa kotiruokaa.

12.1.2007 13:10

Ainekset

  • <b>Feta-oliiviuunimakkara:</b>

  • 1

    lenkkimakkara n. 500 g

  • Täyte:

  • 100 g

    fetajuustokuutioita

  • 2 rkl

    hienonnettua punasipulia

  • 5

    mustaa oliivia

  • 0,5 tl

    kirveliä

  • 0,25 dl

    ranskankermaa

  • <b>Makkaraquiche</b>:

  • 1 pkt

    piirakkataikinaa

  • Täyte:

  • 150 g

    lenkkimakkaraa suikaleina tai pieninä paloina

  • 1

    sipuli

  • 75 g

    mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta

  • 2

    kananmunaa

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • 0,5 tl

    basilikaa

  • 3 rkl

    tuoretta hienonnettua persiljaa

  • 1 tl

    murskattua rosepippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Feta-oliiviuunimakkara:</b> Kuori lenkkimakkara ja paloittele se 4-6 osaan. Hienonna fetajuustokuutiot haarukalla. Sekoita fetajuuston joukkoon sipulit, oliivit, kirveli ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa makkarapalojen keskelle pitkittäin syvät viillot. Täytä viillot fetajuustotäytteellä ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa kunnes makkarat ovat kuumentuneet ja juusto sulanut. Tarjoa salaatin kanssa.

  2. <b>Makkaraquiche: </b> Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista makkara- ja sipulisuikaleet kevyesti pannulla ja levitä ne piiraspohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada makkara-sipuliseoksen päälle. Paista piirakkaa uunin alimmaisella ritilällä noin 40 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit