Italialainen possupata ja pellavasämpylät

Italialainen possupata on tuhtia talviruokaa, jonka seuraksi sopivat itse tehdyt sämpylät.

Ainekset

Italialainen possupata:
600-700 g
possun kassleria
1
pieni munakoiso
1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
1
keltainen paprika
2
perunaa
50 g
voita tai margariinia
suolaa
mustapippuria
2 tl
rosmariinia
2 tl
salviaa
2 tlk
tomaattimurskaa
2-4 rkl
tummaa balsamicoa
1 rkl
sokeria
3 dl
punaisia papuja
Pellavasämpylät:
6 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 dl
pellavansiemeniä
2 rkl
siirappia
12-14 dl
sämpyläjauhoja
0,5 dl
ruokaöljyä
kananmunaa voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Italialainen possupata:
    Kuutioi liha. Paloittele munakoiso, silppua sipulit, pilko paprikat, kuori ja pilko perunat. Kuumenna voi kasarissa ja ruskista lihapaloja hetki. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pois kasarista hetkeksi. Lisää kasvikset kasariin ja kuullota niitä hetki. Mausta rosmariinilla.

    Lisää joukkoon ruskistetut lihapalat, pavut, tomaattimurska, balsamico ja sokeri. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 30-45 min. Lisää nestettä, esim. lihalientä, jos nestettä on haihtunut liikaa. Lisää suolaa ja pippuria tarpeen tullen. Tarjoile tuoreiden sämpylöiden kanssa.

  2. Pellavasämpylät:
    Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola, pellavansiemenet ja siirappi. Alusta taikinaan sämpyläjauhot, lisää loppuvaiheessa rypsiöljy. Vaivaa hyvin. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.

    Leivo sämpylöiksi ja nostele sämpylät voideltuun muffinssivuokaan. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi vielä pellavansiemeniä. Kohota sämpylöitä 15 minuuttia lämpöisessä paikassa ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää