Valkosipulikeitto ja pienet kaalipiiraat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Valkosipulikeitto ja pienet kaalipiiraat

16.1.2007 11:56

Ainekset

  • <b>Valkosipulikeitto:</b>

  • 5

    kokonaista valkosipulia

  • 5 rkl

    voita

  • 3

    isoa keitettyä ja kuorittua perunaa

  • 1 l

    hyvää kasvislientä

  • 2 dl

    silputtua persiljaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Pienet kaalipiiraat:</b>

  • 1 pkt

    voitaikinalevyjä

  • 500 g

    valkokaalia

  • 1

    sipuli

  • öljyä kuullotukseen

  • 2 rkl

    raastettua piparjuurta

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 2 dl

    kermaa

  • 3

    kanamunaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Valkosipulikeitto:</b> Leikkaa valkosipuleista “hatut” pois ja nosta 1 rkl voita jokaisen päälle. Kääri valkosipulit folioon ja paista niitä 200 asteessa n. 45 min kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon perunat, persilja ja purista valkosipuleiden sisukset keittoon. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Jos haluat kermaisen keiton, lisää vielä 2 dl kuohukermaa ja anna kiehahtaa. <b>Pienet kaalipiiraat:</b> Anna voitaikinan sulaa ja leikkaa levyt kahteen osaan ja painele neliöt muffinssivuokaan. Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota kaalisuikaleita ja sipuleita pannulla hetki niin, että ne pehmenevät. Raasta joukkoon piparjuuri ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään 2 dl kermaa ja kananmunat, sekoita joukkoon vielä kaalipaistos. Sekoita hyvin ja nostele lusikalla täytettä voitaikinaneliöille. Paista 225 asteessa noin 20-30 min. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit