Reseptit

Savulohipullat, jogurttikastiketta ja juureksia

Ainekset

Savulohipullat:
400 g
lämminsavulohta tai muuta kypsää kalaa
3
keitettyä Rosamunda-perunaa
1 dl
ranskankermaa
nippu ruohosipulia
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
mustapippuria
suolaa
pinnalle seesaminsiemeniä
Jogurttikastike:
4 dl
turkkilaista luonnonjogurttia
1 dl
hienonnettua persiljaa
2 rkl
punaviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa
sitruunapippuria
Paistetut juurekset:
1
lanttu
1
palsternakka
2
porkkanaa
ruokaöljyä paistamiseen
3 rkl
hunajaa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Savulohipullat:
    Hienonna haarukalla lohi ja perunat hienoksi. Hienonna ruohosipulit. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä taikinasta palloja ja kieritä ne vielä seesamsiemenissä. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 min kunnes seesaminsiemenet ovat saaneet kauniin värin.

    Jogurttikastike:
    Sekoita kaikki ainekset keskenään, anna makujen tasaantua jääkaapissa ja tarjoile lohipullien kanssa.

    Paistetut juurekset:
    Leikkaa juureksista ohuita suikaleita. Kuumenna pannulla öljyä ja paista juuressuikaleita hetki niin, että ne pehmenevät. Mitä ohuempia suikaleita, sitä nopeammin ne kypsyvät. Valuta juuresten päälle hunajaa ja tarjoile ruoan lisukkeena.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää