Näkkileipälasagne

Ainekset

12-15
palaa näkkileipää
tomaattikastike:
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
500 g
paseerattua tomaattia
10-15 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2-3
oksaa rosmariinia
2-3 dl
kasvislientä
0,5 tl
cayennenpippuria
1 rkl
sokeria
mustapippuria
tilkka ruokaöljyä
juustokastike:
0,5 l
maitoa
2 rkl
voita tai margariinia
3 rkl
vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
150 g
juustoraastetta
pinnalle 50 g juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Tomaattikastike: Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Lisää paseerattu tomaatti, silputut aurinkokuivatut tomaatit, rosmariini, kasvisliemi ja mausteet. Kiehauta ja hauduta 20-30 minuuttia. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.


    Juustokastike: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kypsennä jauhoja hetki miedolla lämmöllä. Lisää maito ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta kastike mustapippurilla ja suolalla.
    Kokoa lasagne kevyesti voideltuun uunivuokaan. Laita pohjalle hieman tomaattikastiketta ja lado päälle näkkileipäpaloja. Kaada päälle juustokastiketta ja sitten tomaattikastiketta ja jälleen näkkileipäpaloja. Toista kunnes ainekset ovat loppu niin, että päällimmäiseksi tulee kerros valkokastiketta. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää