Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa ja jäätelöä

Ainekset

Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa:
400 g
possun fileesuikaleita
puolikas kiinankaali
1
punainen paprika
100 g
tuoretta ananasta paloina
1
punasipuli suikaleina
kastike:
1 prk
mangososetta
3 rkl
soijakastiketta
3
hienonnettua valkosipulin kynttä
2 rkl
raastettua inkivääriä
1
sitruunan mehu
3 rkl
siirappia
puolikas palko punaista chiliä hienonnettuna
Friteeratut omenat:
frityyritaikina:
0,5 dl
perunajauhoa
0,5 dl
vehnäjauhoja
1-1,5 dl
kermaa
1
kananmuna
sokeria
kanelia
4
hapokasta omenaa
tarjoiluun vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa:
    Sekoita kaikki kastikeainekset sekaisin ja sekoita possun fileesuikaleiden joukkoon. Anna marinoitua hetki. Kuumenna wokkipannulla hieman öljyä ja laita suikaleet kuumalle pannulle, kypsennä muutama minuutti, lisää suikaloitu paprika ja sipuli sekä paloiteltu ananas. Pyöräytä pari kertaa ja lisää kiinankaalisuikaleet. Kääntele hetki ja tarjoa keitetyn riisin kera.

    Friteeratut omenat:
    Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota hetki. Kuori omenat, poista kota omenaporalla ja leikkaa omenat renkaiksi. Kasta renkaat frityyritaikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä kauniin kullan ruskeiksi. (Voit kokeilla öljyn kuumuutta taikina tilkalla. Kun sen ympärillä poreilee pieniä kuplia, öljy on riittävän kuumaa.)

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää