Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa ja jäätelöä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa ja jäätelöä

26.1.2007 9:20

Ainekset

  • <b>Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa:</b>

  • 400 g

    possun fileesuikaleita

  • puolikas kiinankaali

  • 1

    punainen paprika

  • 100 g

    tuoretta ananasta paloina

  • 1

    punasipuli suikaleina

  • kastike:

  • 1 prk

    mangososetta

  • 3 rkl

    soijakastiketta

  • 3

    hienonnettua valkosipulin kynttä

  • 2 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 1

    sitruunan mehu

  • 3 rkl

    siirappia

  • puolikas palko punaista chiliä hienonnettuna

  • <b>Friteeratut omenat:</b>

  • frityyritaikina:

  • 0,5 dl

    perunajauhoa

  • 0,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 1-1,5 dl

    kermaa

  • 1

    kananmuna

  • sokeria

  • kanelia

  • 4

    hapokasta omenaa

  • tarjoiluun vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. <b>Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa:</b> Sekoita kaikki kastikeainekset sekaisin ja sekoita possun fileesuikaleiden joukkoon. Anna marinoitua hetki. Kuumenna wokkipannulla hieman öljyä ja laita suikaleet kuumalle pannulle, kypsennä muutama minuutti, lisää suikaloitu paprika ja sipuli sekä paloiteltu ananas. Pyöräytä pari kertaa ja lisää kiinankaalisuikaleet. Kääntele hetki ja tarjoa keitetyn riisin kera. <b>Friteeratut omenat:</b> Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota hetki. Kuori omenat, poista kota omenaporalla ja leikkaa omenat renkaiksi. Kasta renkaat frityyritaikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä kauniin kullan ruskeiksi. (Voit kokeilla öljyn kuumuutta taikina tilkalla. Kun sen ympärillä poreilee pieniä kuplia, öljy on riittävän kuumaa.) Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit