Tulinen nakkikastike ja peruna-porkkanamuusi

Tulinen nakkikastike ja kuohkea peruna-porkkanamuusi tuovat mukavaa vaihtelua perinteisiin arkiruokiin.

Ainekset

Tulinen nakkikastike:
1 pkt
n. 300 g nakkeja
1
sipuli
1
punainen tuore chili tai 0,5-1 tl vahvaa chilijauhetta
2
valkosipulinkynttä
500 g
paseerattu tomaattia
2 dl
vettä tai lihalientä
1-2 rkl
hunajaa tai siirappia
2 rkl
sinappia
suolaa
mustapippuria
ruokaöljyä
Peruna-porkkanamuusi:
8
perunaa
3
porkkanaa
2 dl
maitoa
2 rkl
voita
suolaa
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Tulinen nakkikastike:
    Hienonna sipuli, chili ja valkosipulinkynnet. Paloittele nakit ja ruskista ne korkeareunaisessa pannussa, siirrä hetkeksi sivuun.

    Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää pannuun nakit, paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia ja tarjoile peruna-porkkanamuusin kera.
  2. Peruna-porkkanamuusi:
    Kuori perunat ja porkkanat. Laita ne kiehuvaan veteen ja kypsennä pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois ja anna juuresten höyrystyä hetki. Lisää kattilaan voi ja ripaus suolaa.

    Soseuta perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Kaada kuumennettua maitoa joukkoon niin, että saat sopivan paksuisen muusin. Sekoita muusiin lopuksi persilja.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää