Paistettua maksaa ja salviasipulit

Salviasipulit sopivat paistetun maksan lisukkeeksi.

Ainekset

Paistettua maksaa:
600-700 g
naudanmaksaa ohuina viipaleina
jauhoja
suolaa
mustapippurirouhetta
voita paistamiseen
Salvia-sipulit:
8-10 kpl
salottisipuleita
4-5
lehteä tuoretta salviaa
nokare voita
hunajaa
suolaa
kokonaisia mustapippureita
lihalientä
lisäksi: risottoa

Valmistusohjeet

  1. Paistettua maksaa:
    Osta maksa kaupasta valmiiksi puhdistettuna ja viipaloituna. Sekoita lautasella jauhot, suola ja pippurirouhe. Kuivaa maksa talouspaperilla ja pyöritä molemmilta puolilta jauhoissa.

    Paista maksaviipaleet nopeasti kuumalla pannulla voissa tai parilalla, jättäen ne hieman punertaviksi sisältä. Tarjoile salviasipuleiden ja risoton kanssa.
  2. Salvia-sipulit:
    Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kuoritut sipulit ja salvian lehdet. Paahda sipuleita hetki, jonka jälkeen lisää hunaja, mausteet ja lihalientä niin paljon, että sipulit peittyvät.

    Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 30-45 min, että sipulit pehmenevät. Lisää tarvittaessa lihalientä. Tarjoile paistetun maksan kanssa.


    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää