Paistetut broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa ja runebergintorttu

Paistetut broilerin rintafileet tarjoillaan rosépippurikastikkeessa. Jälkiruoaksi nautitaan runebergintorttua.

Ainekset

Paistetut broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa:
4-6
broilerin rintafileetä
suolaa
mustapippuria
tilkka ruokaöljyä tai nokare voita
2 dl
kanalientä
2 dl
kermaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl
murskattuja rosépippureita
suolaa tarvittaessa
Runebergintorttu:
200 g
voita
0,5 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
mantelirouhetta
1 dl
piparimuruja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kardemummaa
Kostutus:
1 dl
vettä
1 dl
punssia
2 rkl
sokeria
Koristeluun:
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1 rkl
vettä tai sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Paistetut broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa:
    Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista rintafileet molemmin puolin.

    Kaada pannulle kanaliemi ja anna sen kiehahtaa. Lisää kerma, sitruunamehu sekä pippurit.

    Hauduta rintafileet kypsiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia. Maista kastiketta ja mausta sitä tarvittaessa suolalla. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
  2. Runebergintorttu:
    Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten. Rouhi mantelit ja murenna piparit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka ja täytä se taikinalla. Paista torttua 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

    Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi. Sivele torttu kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa.

    Koristele torttu vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit