Porokeitto ja puolukkajäädyke

Ainekset

Porokeitto:
500 g
poronkäristyslihaa
2 l
vettä tai lihalientä
3
porkkanaa
5
perunaa
1
purjosipuli
3
laakerinlehteä
maustepippuria
muutama katajanmarja
suolaa
öljyä tai voita paistamiseen
Puolukkajäädyke:
1 prk
maitorahkaa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl
puolukoita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
keltuaista
valmista kinuskikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Porokeitto:
    Suikaloi perunat ja porkkanat sekä purjo. Kuumenna padassa öljy tai voi ja ruskista käristysliha. Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja vesi tai lihaliemi. Lisää myös mausteet ja keitä kasvikset kypsiksi. Sammuta liesi ja hauduta keittoa kannen alla vielä n. 15 minuuttia. Tarjoile hyvän ruisleivän kera.

    Puolukkajäädyke:
    Survo puolukat ja sekoita rahkan joukkoon. Vaahdota keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita seokset keskenään ja kaada muovikelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa yön yli. Tarjoile sokeroitujen marjojen ja valmiin kinuskikastikkeen kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää