Juustoinen Borssikeitto ja pikalaskiaispullat

Ainekset

Juustoinen borssikeitto:
4
punajuurta
neljännes valkokaalia
2
pientä sipulia
2
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
2 l
vettä tai kasvislientä
2 rkl
punaviinietikkaa
4
laakerinlehteä
1 tl
rakuunaa
1-2 rkl
hunajaa
suolaa
kokonaisia pippureita
100 g
valkosipulituorejuustoa
Pikaiset laskiaispullat:
4
valmista pikkupullaa tai voipullaa
250 g
maitorahkaa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
1 dl
lemon curd - sitruunatahnaa

Valmistusohjeet

  1. Juustoinen borssikeitto:
    Kuori punajuuret, sipulit sekä porkkanat ja suikaloi ne. Suikaloi myös kaali. Kuullota suikaleita isossa kattilassa voin kera kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää neste sekä kaikki mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 25-35 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipulituorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Koriste valmis keitto tuoreilla yrteillä ja lusikoi smetana päälle.

    Pikalaskiaispullat:
    Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon sokeri. Yhdistä kermavaahto rahkaan. Halkaise pullat. Levitä pullien väliin lemon curdia ja lusikoi päälle rahka-kermavaahtoa. Nosta hattu pullan päälle ja nautiskele!

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää