Tulisessa tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat ja paistetut päärynät

Chili tuo potkua tomaattikastikkeeseen, jossa lihapullat haudutetaan meheviksi.

Ainekset

Tulinen tomaattikastike:
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
voita kuullotukseen
2-3
punaista chilipalkoa
0,5 dl
kapriksia
2 prk
kuorittuja säilyketomaatteja
0,5 l
lihalientä
suolaa, mustapippurirouhetta
2 rkl
sokeria
4 rkl
balsamicoa
lihapullia (resepti löytyy Ruokalan reseptiarkistosta hakusanalla lihapullat)
Paistetut päärynät:
100 g
voita
4
kypsää päärynää
1 dl
juoksevaa hunajaa
0,5
appelsiinin raastettu kuori
2 rkl
appelsiinilikööriä tai appelsiinimehua
2 dl
saksanpähkinöitä
kermavaahtoa tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Tulinen tomaattikastike:
    Kuullota voissa kattilassa hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet. Lisää hienonnetut chilit, kaprikset, säilyketomaatit ja lihaliemi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lorauta joukkoon vielä balsamicoa. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin tunti. Lisää lihalientä joukkoon, jos nestettä haihtuu liikaa.

    Valmista kastikkeen kiehuessa lihapullat. Kun kastike on kiehunut noin tunnin sekoita se tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista kastiketta ja lisää mausteita maun mukaan.

    Lisää joukkoon raa’at lihapullat ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä vielä noin 20-30 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarjoile pastan kanssa.

  2. Paistetut päärynät:
    Sulata n. 50 g voita pannulla. Halkaise päärynät pituussuunnassa noin 4 osaan ja poista siemenkodat. Paista päärynäviipaleet kauniin värisiksi ja nosta ne sivuun.

    Lisää pannulle loppu voi, hunaja, appelsiinin raastettu kuori, likööri ja pähkinät. Anna seoksen kiehahtaa nopeasti ja sekoita koko ajan. Tarjoile paistettujen päärynöiden kanssa. Tarjoile annoksen kanssa kermavaahtoa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää