Lihapullareseptikilpailun voittaja resepti: aasialainen lihapullakeitto

Ainekset

400 g
paistijauhelihaa (myös kalkkunan tai broilerin jauheliha käy)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1 tl
currya
1 tl
sambal olek-tahnaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
mustapippurirouhetta
suolaa maun mukaan
öljyä paistamiseen
keittoliemi:
5 dl
vettä tai kasvislientä
0,5 pkt
pilkottuja nuudeleita
0,5
purjo silputtuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl
currya
1 tl
sambal olek-tahnaa
1 tl
kurkumaa
ruokaöljyä
4 dl
kookosmaitoa
suolaa tarvittaessa

Valmistusohjeet

  1. Lihapullat:
    Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet keskenään ja pyöritä pieniä lihapullia. Paista lihapullat öljyssä. Laita talouspaperille kuivumaan, näin liika öljy valuu pois.

    Keittoliemi:
    Kuullota purjosuikaleita, valkosipulia ja mausteita hetki kuumassa öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja nuudelit. Kiehauta pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kuumenna. Lisää joukkoon lihapullat. Tarjoile kuumana.

    Resepti: Marika Hänninen, Hamina

Kommentit

    Näytä lisää