Paistettua tonnikalaa fenkolipedillä ja ananasrahka

Ainekset

Paistettu tonnikala:
4 kpl
tonnikalafileetä (myös pakastetonnikala käy)
0,5 dl
soijakastiketta
3
peperonchinoa eli kuivattuja pieniä tulisia chilejä
ripaus merisuolaa tarvittaessa
Höyrytetty fenkoli:
2
fenkolia
kastike:
0,5 dl
hunajaa
2
sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Ananasrahka:
1 prk
säilöttyjä ananaspaloja
0,5 dl
kookoshiutaleita
2 prk
maitorahkaa tai 1 prk rahkaa ja 2 dl vaahdotettua kermaa
hunajaa tai sokeria makeuttamiseen

Valmistusohjeet

  1. Paistettua tonnikalaa:
    Murskaa peperonchinot sormien välissä ja sekoita soijan joukkoon. Lisää myös suola jos haluat lisätä sitä. Soija voi olla erittäin suolaista riippuen merkistä, joten et välttämättä tarvitse suolaa. Valele tonnikalafileet soijalla ja anna marinoitua noin tunnin ajan. Paista pihvit nopeasti parilalla tai paistinpannulla. Tonnikalan kuuluu jäädä sisältä hieman raa-aksi, joten pari minuuttia per puoli riittää, kun pannu on kuuma. Valmista tonnikala kun lisukkeet ovat jo valmiit, näin saat kuuman pihvin suoraan lautaselle. Mausta halutessasi suolalla ennen tarjoilua.

    Höyrytetty fenkoli:
    Halkaise fenkolit ja höyrytä ne kypsiksi höyryuunissa tai höyrykattilassa. Voit myös kypsentää ne mikroaaltouunissa. Kuumenna sitruunanmehua hieman ja sekoita joukkoon hunaja ja mausteet. Kaada seos fenkoleiden päälle. Tarjoile paistetun tonnikalan seurana.

    Ananasrahka:
    Sekoita rahkan joukkoon ananaspalat ja kookoshiutaleet. Makeuta hunajalla tai sokerilla.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää