Reseptit

Pekonipossua ja linssi-kaprishöystöä

Ainekset

Pekonipossu:
1-2 kpl
n. 800 g kokonaista porsaan sisäfileetä
tilkka ruokaöljyä
mustapippuria
suolaa
2 rkl
hunajaa
1 pkt
pekonia
Linssi-kaprishöystö:
3 dl
vihreitä linssejä
kasvislientä
nokare voita
1
sipuli hienonnettuna
3 rkl
pieniä kapriksia
suolaa
1 tl
meiramia

Valmistusohjeet

  1. Pekonipossu:
    Puhdista fileet kalvottomiksi ja hiero niiden pintaan ruokaöljyä. Paista fileisiin kauttaaltaan kaunis väri kuumalla pannulla. Mausta fileet kevyesti suolalla sekä mustapippurilla. Valuta fileille myös hunajaa. Kääri fileiden ympärille pekoniviipaleet. Nosta ne uunivuokaan linssikaprishöystön päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

    Linssi-kaprishöystö:
    Valmista linssit pakkauksen ohjeen mukaan niin, että keität ne kypsiksi kasvisliemessä. Sulata voi pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää linssit, kaprikset ja meirami sekä ripaus suolaa. Kääntele hetki ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä possun sisäfileet linssi-kaprishöystön päällä 200 asteisessa uunissa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää