Vuokaruoka-reseptikilpailun voittajaresepti: ranskalainen broilerivuoka

Ainekset

Ranskalainen broilerivuoka:
6
ohutta broilerin rintafileetä
1 pkt
pekonia
200 g
tuoreita herkkusieniä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
2 tl
timjamia
2
laakerinlehteä
2 dl
kanalientä
2 dl
punaviiniä
ruokaöljyä paistamiseen
Uuniriisi:
3 dl
riisiä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
currya
6-7 dl
kasvislientä
tilkka öljyä

Valmistusohjeet

  1. Ranskalainen broilerivuoka:
    Mausta rintafileet suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja ruskista rintafileet molemmin puolin. Nosta fileet syvään uunivuokaan tai -pataan. Pyöräytä pannun kautta kokonaiset herkkusienet ja lohkotut sipulit sekä viipaloidut valkosipulin kynnet ja lisää ne myös vuokaan. Laita viilenneelle pannulle suikaloitu pekoni ja anna paista se rapeaksi kuumenevalla pannulla. Kaada pekonisuikaleet vuokaan. Huuhtele pannu kanaliemellä ja kaada liemi mukaan. Lisää myös punaviini ja mausteet. Hauduta ruokaa 200 uunissa 30-40 minuuttia.

    Uuniriisi:
    Voitele pieni uunivuoka. Sekoita mausteet riisin joukkoon ja kaada uunivuokaan. Lisää kasvisliemi. Nosta vuoka kanavuoan kanssa samaan uuniin ja kypsennä kunnes neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi on silloin vielä kovaa, lisää nestettä ja jatka kypsentämistä vielä hetki.

    Resepti: Harri Piirainen, Imatra


Kommentit

    Näytä lisää