Pihvi, lohkoperunat ja sienikastike

Pihvi, lohkoperunat ja sienikastike ovat tuhtia talviruokaa.

Ainekset

Pihvi:
700 g
hyvää pihvilihaa esim. sisäfileetä tai ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen
Lohkoperunat:
1 kg
hyvää kiinteää perunaa
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia
Sienikastike:
200 g
tuoreita herkkusieniä tai 2 dl pakastettuja tai säilöttyjä metsäsieniä
1
iso sipuli
4 dl
kermaa
suolaa, mustapippuria
tilkka balsamiviinietikkaa
tilkka öljyä kuullotukseen

Valmistusohjeet

  1. Pihvi:
    Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Painele pihvejä kevyesti rystysillä ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka ruokaöljyä. Paista pihvejä molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta.
  2. Lohkoperunat:
    Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan ja kaada joukkoon tilkka öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Sekoita mausteet perunoiden joukkoon ja kypsennä perunoita 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
  3. Sienikastike:
    Hienonna sienet ja sipuli. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista sieniä niin, että niistä haihtuu neste. Lisää sipuli ja anna sen kuullottua. Kaada pannulle kerma ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä, jotta kastike muuttuu hieman paksummaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä tilkalla balsamiviinietikkaa.

Kommentit

    Näytä lisää