Reseptit

Ranskalaiset haukipullat

Ranskalaiset haukipullat keitetään kalaliemessä, josta saadaan myös herkullinen kastike.

Ainekset

4-5 isoa
haukifileetä
200 g
voita
3 dl
kermaa
2-3
kananmunaa
Kalaliemi:
hauen roippeet
2 l
vettä
1
sipuli
1
porkkana
laakerinlehtiä
suolaa
valkopippuria
Kastike:
currya maun mukaan
4-5
omenaa tai vastaava määrä omenasosetta
vehnäjauhoja suurustamiseen

Valmistusohjeet

  1. Jauha haukifileet monitoimikoneella tai lihamyllyssä. Lisää koneen käydessä kylmä voi paloina. Lisää kerma ja lopuksi 2-3 munaa, koneen koko ajan käydessä. Lisää kermaa ja munat vähitellen, jotta näet miten paksua massa on. Älä tee siitä liian löysää. Anna seoksen levätä hetki.
  2. Keitä kalaliemi perkeistä, lisää sipuli, pilkottu porkkana, laakerilehtiä, valkopippuria ja vähän suolaa. Siivilöi keitetty liemi.

    Tee haukitaikinasta kahden kylmään veteen kastetun ruokalusikan avulla lusikan muotoisia pyöryköitä. Keitä ne kiehuvassa kalaliemessä, ei liian monta kerrallaan, etteivät tartu toisiinsa. Anna pullien kiehua noin 8 min, ennen kuin nostat ne reikäkauhalla pois.
  3. Lisää kalaliemeen muutama ruokalusikallinen currya, 4-5 pilkottua omenaa tai vastaava määrä omenasosetta. Anna kiehua kunnolla. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen vehnäjauhoilla. Omenaviipaleita käytettäessä on hyvä siivilöidä kastike kirkkaaksi.
  4. Levitä kalapullat uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    Resepti: Tarja Cronberg

Kommentit

    Näytä lisää