Jyrki Kataisen tulinen vaali-illan naposteltava ja dippisalaatti

Valmista pieneen suolaisen nälkään nachoista ja broilerista tehtyä tulista uunipaistosta.

9.3.2007 14:41

Ainekset

  • <b>Tulinen naposteltava:</b>

  • 1

    grillattu broileri

  • 1 iso

    pussi nachoja (maissilastuja)

  • 2-3 rasiaa

    Philadelphia-tuorejuustoa

  • 1 purkki

    medium tulista salsakastiketta

  • jalopenoja

  • vihreitä ja mustia kivettömiä oliiveja

  • juustorastetta (punaleima-emmental)

  • <b>Raikas dippisalaatti:</b>

  • 4

    porkkanaa

  • 2 ruukkua

    romainesalaattia

  • 1

    fenkoli

  • 2

    päärynää

  • <b>Kastike:</b>

  • 1 prk

    ranskankermaa

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 2 tl

    sinappia

  • ripaus sokeria

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Tulinen naposteltava:</b> Levitä lastut uunipellille. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon Philadelphia-juusto ja salsakastike (lisää kastiketta makusi mukaan). Anna makujen tasaantua muutaman tunnin ajan. Lusikoi juustoseos nahcojen päälle uunipellille. Seosta saa olla reilusti! Viipaloi jalopenot ja oliivit ja ripottele juustoseoksen päälle. Viimeistele koko komeus juustoraasteella. Gratinoi 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

  2. <b>Raikas dippisalaatti:</b> Puhdista vihannekset päärynät ja pese. Leikkaa porkkana, fenkoli ja päärynä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi. Irrottele salaatin lehdet ja jätä ne kokonaisiksi. Asettele raaka-aineet pystyyn esim. juomalaseihin. Sekoita kastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua hetki. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta ja dippaa kasvis- ja päärynäsuikaleita kastikkeeseen ja nautiskele. Resepti: Jyrki Katainen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit