Jyrki Kataisen tulinen vaali-illan naposteltava ja dippisalaatti

Valmista pieneen suolaisen nälkään nachoista ja broilerista tehtyä tulista uunipaistosta.

Ainekset

Tulinen naposteltava:
1
grillattu broileri
1 iso
pussi nachoja (maissilastuja)
2-3 rasiaa
Philadelphia-tuorejuustoa
1 purkki
medium tulista salsakastiketta
jalopenoja
vihreitä ja mustia kivettömiä oliiveja
juustorastetta (punaleima-emmental)
Raikas dippisalaatti:
4
porkkanaa
2 ruukkua
romainesalaattia
1
fenkoli
2
päärynää
Kastike:
1 prk
ranskankermaa
1
valkosipulin kynsi
2 tl
sinappia
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Tulinen naposteltava:
    Levitä lastut uunipellille. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon Philadelphia-juusto ja salsakastike (lisää kastiketta makusi mukaan). Anna makujen tasaantua muutaman tunnin ajan.

    Lusikoi juustoseos nahcojen päälle uunipellille. Seosta saa olla reilusti! Viipaloi jalopenot ja oliivit ja ripottele juustoseoksen päälle. Viimeistele koko komeus juustoraasteella.

    Gratinoi 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
  2. Raikas dippisalaatti:
    Puhdista vihannekset päärynät ja pese. Leikkaa porkkana, fenkoli ja päärynä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi. Irrottele salaatin lehdet ja jätä ne kokonaisiksi.

    Asettele raaka-aineet pystyyn esim. juomalaseihin. Sekoita kastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua hetki. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta ja dippaa kasvis- ja päärynäsuikaleita kastikkeeseen ja nautiskele.

    Resepti: Jyrki Katainen

Kommentit

    Näytä lisää