Basilikakuhaa ja tilli-perunamuusia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Basilikakuhaa ja tilli-perunamuusia

Basilikakuhan lisäkkeenä toimii hyvin tilli-perunamuusi.

13.3.2007 5:02

Ainekset

  • <b>Basilikakuhaa:</b>

  • 4

    reilunkokoista kuhafileetä

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 1

    ruukku tuoretta basilikaa

  • 1 iso

    sipuli

  • nokare voita

  • tilkka kermaa

  • 1 dl

    raastettua parmesanijuustoa

  • tilkka sitruunamehua

  • <b>Tilli-perunamuusi:</b>

  • 8

    reilunkokoista perunaa

  • vettä

  • 50 g

    voita

  • 2 dl

    kuumaa maitoa

  • 1 dl

    hienonnettua tilliä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Basilikakuha:</b> Puhdista kuhafileet ja poista pystyruodot. Mausta fileet lihapuolelta suolalla ja valkopippurilla. Hienonna sipuli ja kuullota se voissa pehmeäksi. Hienonna basilika ja lisää se pannulle. Nosta pannu liedeltä. Sekoita mukaan kerma, parmesaani sekä tilkka sitruunamehua. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Paista kuhat voissa paistinpannulla, nahkapuoli ensin. Käännä ja paista filee kevyesti toiseltakin puolelta. Nosta fileet uunipellille ja lusikoi päälle basilikatäytettä. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

  2. <b>Tilli-perunamuusi:</b> Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja höyrytä ne kuiviksi. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu tilli ja sekoita muusiksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kuumaa maitoa niin, että muusista tulee sopivan paksuista. Mausta suolalla maun mukaan. Tarjoile ruoka salaatin tai raasteen kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit