Siikakeitto ja sinappinen aioli

Siikakeiton lisukkeeksi sopii sinappinen aioli.

13.3.2007 18:02

Ainekset

  • <b>Siikakeitto:</b>

  • 500-600 g

    siikafileetä

  • 1

    sipuli

  • 6

    kiinteä maltoista perunaa

  • pala palsternakkaa

  • pala selleriä

  • 50 g

    voita

  • 1 l

    vettä tai kalalientä

  • 6

    maustepippuria

  • tillin varret

  • hienonnettua tilliä

  • viipale hapanta ruisleipää

  • suolaa

  • 2 dl

    kermaa halutessaan

  • <b>Sinappinen aioli:</b>

  • 2 dl

    valmista majoneesia

  • 2 rkl

    dijon-sinappia

  • 2

    valkosipulinkynttä murskattuna

  • ripaus sokeria

  • tarvittaessa suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Siikakeitto:</b> Hienonna sipuli ja paloittele perunat, palsternakka ja selleri. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasviksia voissa hetki. Lisää vesi tai kalaliemi, maustepippurit ja tillin varret. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Poista tillin varret. Paloittele nahattomat siikafileet ja lisää ne keittoon. Lisää myös halutessasi kerma ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa. Nosta keiton päälle pala hapanta ruisleipää ja anna sopan vielä tekeytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.

  2. <b>Sinappinen aioli:</b> Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile keiton lisänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit