Siikakeitto ja sinappinen aioli

Siikakeiton lisukkeeksi sopii sinappinen aioli.

Ainekset

Siikakeitto:
500-600 g
siikafileetä
1
sipuli
6
kiinteä maltoista perunaa
pala palsternakkaa
pala selleriä
50 g
voita
1 l
vettä tai kalalientä
6
maustepippuria
tillin varret
hienonnettua tilliä
viipale hapanta ruisleipää
suolaa
2 dl
kermaa halutessaan
Sinappinen aioli:
2 dl
valmista majoneesia
2 rkl
dijon-sinappia
2
valkosipulinkynttä murskattuna
ripaus sokeria
tarvittaessa suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Siikakeitto:
    Hienonna sipuli ja paloittele perunat, palsternakka ja selleri. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasviksia voissa hetki. Lisää vesi tai kalaliemi, maustepippurit ja tillin varret. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.

    Poista tillin varret. Paloittele nahattomat siikafileet ja lisää ne keittoon. Lisää myös halutessasi kerma ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa.

    Nosta keiton päälle pala hapanta ruisleipää ja anna sopan vielä tekeytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.

  2. Sinappinen aioli:
    Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile keiton lisänä.

Kommentit

    Näytä lisää