Sinihomejuusto-liharullat ja paahdettua perunamuusia sekä omenalehikäinen

Ainekset

Sinihomejuusto-liharullat:
800 g
naudan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
100 g
sinihomejuustoa
1
pieni prk säilykepersikoita
tilkka ruokaöljyä
Paahdettu peruna-valkosipulimuusi:
6
reilun kokoista rosamunda-perunaa
1
kokonainen valkosipuli
50 g
voita
2 dl
kuumaa maitoa
suolaa
valkopippuria
Omenalehikäiset:
1 pkt
valmiita voitaikinalevyjä
2-3
omenaa
kanelia
fariinisokeria
1
kananmuna

Valmistusohjeet

  1. Sinihomejuusto-liharullat:
    Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi (8 kpl) ja nuiji ne kelmun välissä puolen senttimetrin paksuisiksi tai ohuemmiksi, älä kuitenkaan nuiji lihaa rikki. Mausta liha molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Murenna sinihomejuusto ja viipaloi persikat. Nosta lihaviipaleelle sinihomejuustoa ja muutama persikkaviipale. Kääri tiukaksi rullaksi ja kiinnitä cocktailtikulla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista rulliin pannulla kaunis väri kauttaaltaan. Lado rullat uunivuokaan ja jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

    Paahdettu peruna-valkosipulimuusi:
    Pistele perunat haarukalla ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa valkosipulista kynsien kärjet pois ja laita päälle voi nokare. Kypsennä perunoita ja valkosipulia 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Irrottele valkosipulin kynnet ja koverra perunoitten sisus kulhoon. Lisää voi ja kuumaa maitoa. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää maitoa niin, että saat sopivan paksuisen muusin. Mausta valmis muusi suolalla ja valkopippurilla.

    Omenalehikäiset:
    Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt neliöiksi. Viipaloi kuoritut omena ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kauniisti neliöiden keskelle. Ripottele pinnalle kanelia ja fariinisokeria. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää