Jauhelihakeitto ja ruisvuokaleipä

Jauhelihakeitto ja ruisvuokaleipä ovat maukasta kotiruokaa!

Ainekset

Jauhelihakeitto:
400 g
jauhelihaa
8
perunaa
2
porkkanaa
pala purjoa
pala palsternakkaa
1 pss
pakasteherneitä
2 l
lihalientä tai vettä
6-8
kokonaista maustepippuria
2
laakerinlehteä
suolaa
1-2 tl
fenkolinsiemeniä
tilkka öljyä
Ruisvuokaleipä:
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
öljyä
1 rkl
tummaa siirappia
2 tl
suolaa
1 dl
ruisleseitä
3 dl
vehnäjauhoa
3 dl
ruisjauhoja
2 rkl
pellavansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Jauhelihakeitto:
    Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, purjo sekä palsternakka. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää kasvikset kattilaan. Kuullota niitä hetki ja lisää joukkoon liemi sekä mausteet.

    Keitä kunnes perunat ja porkkanat pehmenevät. Lisää sitten ruskistettu jauheliha ja pakasteherneet. Hauduta n. 10 minuuttia ja tarjoile.

  2. Ruisvuokaleipä:
    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna tuore hiiva joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää myös öljy, siirappi, suola ja ruisleseet. Lisää jauhoja joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti taikinaa vaivaten.

    Kohota taikina noin kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmat pois ja muotoile siitä pitkänomainen leipä. Nosta leipä voideltuun vuokaan, voitele leivän pinta vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemenet.

    Anna leivän kohota ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää