Jauhelihakeitto ja ruisvuokaleipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jauhelihakeitto ja ruisvuokaleipä

Jauhelihakeitto ja ruisvuokaleipä ovat maukasta kotiruokaa!

18.3.2007 18:17

Ainekset

  • <b>Jauhelihakeitto:</b>

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 8

    perunaa

  • 2

    porkkanaa

  • pala purjoa

  • pala palsternakkaa

  • 1 pss

    pakasteherneitä

  • 2 l

    lihalientä tai vettä

  • 6-8

    kokonaista maustepippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • suolaa

  • 1-2 tl

    fenkolinsiemeniä

  • tilkka öljyä

  • <b>Ruisvuokaleipä:</b>

  • 3 dl

    vettä

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    tummaa siirappia

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 dl

    ruisleseitä

  • 3 dl

    vehnäjauhoa

  • 3 dl

    ruisjauhoja

  • 2 rkl

    pellavansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. <b>Jauhelihakeitto:</b> Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, purjo sekä palsternakka. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää kasvikset kattilaan. Kuullota niitä hetki ja lisää joukkoon liemi sekä mausteet. Keitä kunnes perunat ja porkkanat pehmenevät. Lisää sitten ruskistettu jauheliha ja pakasteherneet. Hauduta n. 10 minuuttia ja tarjoile.

  2. <b>Ruisvuokaleipä:</b> Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna tuore hiiva joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää myös öljy, siirappi, suola ja ruisleseet. Lisää jauhoja joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti taikinaa vaivaten. Kohota taikina noin kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmat pois ja muotoile siitä pitkänomainen leipä. Nosta leipä voideltuun vuokaan, voitele leivän pinta vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemenet. Anna leivän kohota ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit