Kalapuikot ja sitruunakastiketta

Kalapuikot, perunamuusi ja sitruunakastike – herkullista arkiruokaa!

Ainekset

Kalapuikot:
700-800 g
vaaleaa kalaa fileinä esim. seitä
1 tl
suolaa
valkopippuria
sitruunapippuria
2
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
2 dl
korppujauhoja
Sitruunakastike:
2 dl
ranskankermaa tai kermaviiliä
1
sitruunan kuori sekä puristettu mehu
1 dl
hienonnettua tilliä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kalapuikot:
    Leikkaa kala pitkiksi viipaleiksi. Mausta suolalla sekä pippureilla ja leivitä fileet vehnäjauhossa. Tämän jälkeen pyörittele ne kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kaada pannulle öljyä ja lisää myös nokare voita. Paista kalapuikot rapean ruskeiksi. Tarjoile kastikkeen ja perunamuhennoksen kanssa.

  2. Sitruunakastike:
    Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoa kalapuikkojen tai paistetun kalan kastikkeena.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää