Päärynä-juustopiirakka ja rucola-artisokkasalaatti

Ainekset

Päärynä-juustopiirakka:
200 g
valmista suolaista piirakkataikinaa
täyte:
52-4
päärynää (riippuen hedelmien koosta)
150 g
sinihomejuustoa
3 dl
ranskankermaa
2
kananmunaa
mustapippuria
suolaa
Rucola-artisokkasalaatti:
2
ruukkua tai rasia rucolaa
100 g
säilöttyjä artisokansydämiä
10
minitomaattia
1 dl
pinjansiemeniä
1 dl
oliiviöljyä
3 rkl
balsamiviinietikkaa
mustapippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Päärynä-juustopiirakka:
    Painele taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai piirakka vuokaan pohjalle ja reunoille. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja poista siemenet. Lado viipaleet taikinan päälle. Murenna pinnalle sinihomejuusto. Sekoita kulhossa kananmunat ja ranskankerma ja mausta seos kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Älä lisää liikaa suolaa, sillä sinihomejuustossa on reilusti suolaa. Kaada seos piirakkatäytteiden päälle ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

    Rucola-artisokkasalaatti:
    Huuhtele rucola ja asettele salaattivadille. Paloittele päälle artisokan sydämet sekä minitomaatit. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla ja ripottele salaatin päälle. Sekoita balsamiviinietikka oliiviöljyn joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin päälle tai tarjoile erikseen. Tarjoile salaatti päärynä-juustopiirakan kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää