Kerrosvoileivät ja itse tehdyt ranskalaiset perunat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kerrosvoileivät ja itse tehdyt ranskalaiset perunat

22.3.2007 5:49

Ainekset

  • <b>Rukiinen kerrosleipä:</b>

  • 12

    viipaletta esim. Real ruisleipää

  • 150 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 150 g

    tulista chorizomakkaraa tai salamia siivuina

  • 1

    punasipuli

  • rapeaa salaattia

  • <b>Vaalea kerrosleipä:</b>

  • 12

    siivua vaaleaa paahtoleipää

  • 1 dl

    valmista guacamole tahnaa

  • 4 dl

    katkarapuja

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2

    tomaattia

  • rapeaa salaattia

  • <b>Ranskalaiset perunat:</b>

  • 8

    isoa kiinteämaltoista perunaa

  • 100 g

    voita

  • 1 dl

    ruokaöljyä

  • suolaa

  • ketsuppia tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. <b>Rukiinen kerrosvoileipä:</b> Tällä ohjeella saat neljä kolmikerroksista leipää. Voitele leivät tuorejuustolla. Nosta juuston päälle rapeaa salaattia. Siivuta sipuli. Nostele makkarasiivut salaatin päälle ja muutama siivu sipulia lisäksi. Kokoa näin kolmikerroksinen leipä jokaiselle syöjälle. <b>Vaalea kerrosvoileipä:</b> Tällä ohjeella saat neljä kolmikerroksista leipää. Sekoita guacamolen joukkoon sulaneet katkaravut. Leivitä seos leiville. Nosta päälle rapeaa salaattia ja salaatin päälle ohuita tomaattiviipaleita. Kokoa kerrosleivät kolmikerroksisiksi ja leikkaa ne kahtia. <b>Ranskalaiset perunat:</b> Pese ja kuori perunat. Leikkaa niistä pitkulaisia suikaleita perunaleikkurilla tai veitsellä. Sulata pannulla voi ja lisää öljy joukkoon. Paista perunat kauniin värisiksi. Ne kypsyvät pannulla noin 10 minuutissa. Mausta perunat suolalla ja tarjoile ketsupin kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit