Kerrosvoileivät ja itse tehdyt ranskalaiset perunat

Ainekset

Rukiinen kerrosleipä:
12
viipaletta esim. Real ruisleipää
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
150 g
tulista chorizomakkaraa tai salamia siivuina
1
punasipuli
rapeaa salaattia
Vaalea kerrosleipä:
12
siivua vaaleaa paahtoleipää
1 dl
valmista guacamole tahnaa
4 dl
katkarapuja
suolaa
mustapippuria
2
tomaattia
rapeaa salaattia
Ranskalaiset perunat:
8
isoa kiinteämaltoista perunaa
100 g
voita
1 dl
ruokaöljyä
suolaa
ketsuppia tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Rukiinen kerrosvoileipä:
    Tällä ohjeella saat neljä kolmikerroksista leipää. Voitele leivät tuorejuustolla. Nosta juuston päälle rapeaa salaattia. Siivuta sipuli. Nostele makkarasiivut salaatin päälle ja muutama siivu sipulia lisäksi. Kokoa näin kolmikerroksinen leipä jokaiselle syöjälle.

    Vaalea kerrosvoileipä:
    Tällä ohjeella saat neljä kolmikerroksista leipää. Sekoita guacamolen joukkoon sulaneet katkaravut. Leivitä seos leiville. Nosta päälle rapeaa salaattia ja salaatin päälle ohuita tomaattiviipaleita. Kokoa kerrosleivät kolmikerroksisiksi ja leikkaa ne kahtia.

    Ranskalaiset perunat:
    Pese ja kuori perunat. Leikkaa niistä pitkulaisia suikaleita perunaleikkurilla tai veitsellä. Sulata pannulla voi ja lisää öljy joukkoon. Paista perunat kauniin värisiksi. Ne kypsyvät pannulla noin 10 minuutissa. Mausta perunat suolalla ja tarjoile ketsupin kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää