Papupata ja sitruunamuffinssit

Keitä papupadan kaveriksi riisiä. Jälkiruuaksi maistuvat sitruunamuffinssit.

Ainekset

Papupata:
5-6 dl
valkoisia kypsiä papuja
1 iso
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
paprika
1
kesäkurpitsa
1
varsi varsiselleriä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 prk
maustettua tomaattimurskaa
1 l
vettä
1 tl
chiliä
2 tl
tabascoa
1 tl
jauhettua korianteria
1 rkl
sokeria
Sitruunamuffinssit:
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
200 g
sulatettua voita
3 dl
sokeria
2-3
kananmunaa
1 dl
maitoa
2
sitruunaa
2 dl
mandariini tai appelsiinilohkoja

Valmistusohjeet

  1. Papupata:
    Paloittele sipulit, paprika, kesäkurpitsa sekä varsiselleri ja kuullota muita paitsi kesäkurpitsaa hetki kattilassa. Lisää chili, tabasco ja korianteri sekä tomaattipyree ja anna paahtua hetki.

    Kaada lopuksi joukkoon tomaattimurska sekä kasvisliemi. Mausta sokerilla. Lisää mukaan valutetut pavut ja hauduta miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kesäkurpitsa. Tarkista maku ja tarjoile esim. riisin kera.

  2. Sitruunamuffinssit
    Sekoita kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varoen munaseokseen. Kaada taikinaan myös jäähtynyt voisula sekä paloitellut mandariinit ja sitruunan kuori sekä puristettu mehu.

    Nostele taikina sekaisin, lusikoi muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää